Köpvillkor

Eriksson Sport&Teknik 

Parkvägen 8
891 42 Örnsköldsvik
Sverige

Org.nr: SE770415-5998
Telefon: +46-702928516
E-post: info@sportochteknik.se

Köp och beställning:

Vid beställning och köp, träffas avtal först när Eriksson Sport&Teknik bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse på e-post eller sms. Orderbekräftelser blir skickat automatisk av Eriksson Sport&Teknik databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex angivande av leveranstid, antal och pris etc, förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Eriksson Sport&Teknik ingår endast avtal med myndig person. Beställare under 18 år, ska ha målsmans tillstånd före köpet genomförs.

Betalning och priser:

Alla priser är dagsaktuella och inklusive 25% moms och detta kan ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter, t.ex frakt och avgift.

Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Eriksson Sport&Teknik inte råder över. T.ex valutaförändringar, ändrad moms eller väsentligt ändrade råvarupriser.

Vi erbjuder följande betalsätt:

Klarna Checkout.

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara enkla frågor, identifierar du dig och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. Fördelen med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura, Klarna konto, med kort eller med en banköverföring. Allt är lika säkert.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranser och returer:

Fraktavgiften för respektive order bestäms utifrån storlek och vikt på leveransen.

Normal leveranstid till närmsta utlämningsställe är 2-6 arbetsdagar efter vi har mottagit din beställning. Detta förutsätter att varan finns i vårt lager. I de fall som en vara måste beställas från en av våra leverantörer, kan leveranstiden vara något längre. Meddelandet om ev. avvikelser från den normala leveranstiden får du senast via e-post inom 2-3 arbetsdagar. Du har då rätt att avstå eller ändra din beställning.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 2-6 dagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då våra leverantörer eller speditörer inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Leveranser utomlands:

Kontakta oss via e-post vid eventuell leverans till annat land, för att få upplyst fraktavgift.

Leveranstid till annat land, och till närmsta utlämningsställe är normalt 2-6 arbetsdagar efter vi har mottagit din beställning.

Delad order:

Skulle någon av artiklarna du beställt ha en väsentlig längre leveranstid än övriga artiklar, kan vi i vissa fall dela din beställning. Du behöver som kund aldrig betala mer än den överenskomna ursprungliga frakten.

Utlösta paket:

Löser du inte ut ditt paket, är vi tvungna att debitera dig 150 kr för våra kostnader samt kostnaden för returfrakten till vårt lager.

Öppet köp/ångerrätt och returer:

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp, genom att inom 14 dagar från att du har mottagit din beställning, meddela oss och därefter få tillbaka beloppet som du har betalt. När du handlar på Eriksson Sport&Teknik webb-shop, har du därmed öppet köp i 14 dagar efter mottagandet av din leverans.

Vid retur måste du kontakta vår kundservice via e-post för att få ett returnummer. Alla produkter måste returneras oanvända med originalförpackning. Det är ditt ansvar att varan kommer till oss i oskadat skick, se därför till att varan emballeras väl. Du står för returfrakten. Returen är inte godkänd förrän vi kontrollerat varan.

Återbetalning sker så snart en godkänd retur mottagits. Vid icke godkänd retur, returneras varan och frakt debiteras. Varan som kommer i retur till oss utan giltigt returnummer returneras till dig och frakt debiteras.

Returer sker på din egen bekostnad utom om produkten är defekt eller om vi har packats fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar du som kund ny fraktkostnad för den nya varan, såvida det inte gäller defekta /fellevererade varor då vi står för den nya frakten från oss till dig.

Om du som kund har hanterat produkten i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, leder det till att artikeln som returneras är mindre värd, vi har då rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Returer skickas till:

Eriksson Sport&Teknik

Parkvägen 8

891 42 Örnsköldsvik
Sverige

Återbetalning:

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos: Konsumentverket.

Reklamationer:

Vid eventuell reklamation ber vi dig kontakta oss snarast, så gör vi allt för att lösa problemet så snabbt som möjligt.

Bedrägeri och falsk beställning:

Eriksson Sport&Teknik polisanmäler alla falska beställningar, bedrägeri och försök till bedrägeri.

Personuppgifter:

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Vi delar inte ut dina uppgifter till tredje part om det inte krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande till dig. Till exempelvis får fraktbolaget dina uppgifter för att kunna skicka hem dina produkter.

Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.